Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13, 85/15) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu  Odluke o autotaksi prijevozu.

Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu prijedloga Odluke o autotaksi prijevozu davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 15. 06. 2022. godine.

Javno otvaranje ponuda pristiglih na Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Slunja, objavljenog 30.03.2022. godine, provest će se dana 16. svibnja 2022. godine (ponedjeljak) s početkom u 12,00 sati u vijećnici Grada Slunja, Trg dr. Franje Tuđmana 12, u Slunju.

Na dan 12. svibnja globalno se obilježava Međunarodni dan sestrinstva – medicinskih sestara/medicinskih tehničara.
Obilježavanje ovog dana organizira još od 1974. godine Međunarodno vijeće medicinskih sestara, asocijacija koja ove godine slavi 120. godišnjicu, a okuplja više od 130 nacionalnih udruga među kojima je i Hrvatska udruga medicinskih sestara.
Slogan obilježavanja i ove godine ima isti početni dio: medicinske sestre – glas koji vodi, uz nastavak i osnovnu temu: ulaganje u sestrinstvo i poštivanje prava u ostvarivanju zdravlja za sve. Želja je time usmjeriti pažnju prema potrebi da se zaštiti, pruži podrška i naglasi važnost investiranja u sestrinsku profesiju što bi ojačalo i zdravstvene sustave u cjelini.

Svim našim hrabrim i požrtvovnim medicinskim sestrama i medicinskim tehničarima upućujemo zahvalu i čestitke povodom njihovog dana!!!

Uoči 100-tog rođendana dr. Franje Tuđmana (rođen u Velikom Trgovišću, 14. svibnja 1922., umro u Zagrebu 10. prosinca 1999.)
odat će se počast prvom predsjedniku suverene i samostalne RH
polaganjem vijenca i paljenjem svijeća dana 13. 05. 2022., PETAK, u 15:00 h na spomen obilježju poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, Trg dr. F. Tuđmana (gradski park).
 
Pozivamo vas da se pridružite da zajedno odamo počast i zahvalimo se prvom predsjedniku RH.
Grad Slunj

U "Večernjem listu" 11.05.2022. godine objavljen je Javni poziv  za dostavu prijedloga za dodjelu javnih priznanja Grada.

Prijedlozi se dostavljaju na adresu: Grad Slunj, Gradsko vijeće, Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja, Trg dr. Franje Tuđmana 12, Slunj najkasnije do 3.6.2022. godine (do 15,00 sati). 

Javna priznanja uručit će se dobitnicima na svečanoj sjednici  Gradskog vijeća prilikom obilježavanja Dana Grada.

Javni poziv

 

 

 

Datum objave Javnog poziva: 10. svibnja 2022. godine
Krajnji rok za podnošenje prijava: 10 lipnja 2022. godine (do iskorištenja sredstava)

Prijave na OVAJ Javni poziv primaju se isključivo u elektronskom obliku. Prijave poslane poštom neće se uzimati u obzir!

Način prijave i registracije u SOM sustavu nalazi se u dokumentu UPUTE ZA PRIJAVITELJE ZA REGISTRACIJU POTENCIJALNIH PRIJAVITELJA.

Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13, 85/15) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu  Odluke o izgledu i sadržaju službene iskaznice, značke te izgledu službene odore komunalnih redara.

Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu prijedloga Odluke o izgledu i sadržaju službene iskaznice, značke te izgledu službene odore komunalnih redara davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 20. 05. 2022. godine.

Danas je sv. Florijan, zaštitnik vatrogasaca. Slunjski vatrogasci proslavit će ga sviranjem sirene, svečanim postrojavanjem, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca na groblju, obilaskom grada vatrogasnim vozilima, Svetom misom i redovnom skupštinom. Početak svečanosti u 17 h.

U povodu blagdana Svetog Florijana, Gradonačelnica Grada Slunja, gospođa Mirjana Puškarić upućuje čestitku vatrogascima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Slunj

Od 06. do 08. svibnja očekuje nas još jedna sportska manifestacija u Slunju! U sportskoj dvorani Srednje škole Slunj održati će se Državno Prvenstvo Hrvatske u disciplini floret.
Natjecanje za najmlađe održat će se u petak s početkom u 13:30. U subotu 07.05. Juniori počinju u 08:30, a u nastavku subote sve do 13:30, borit će se seniori i kadeti. U nedjelju ćemo pratiti ekipna natjecanja u svim dobnim uzrastima.
Dođite i podržite natjecatelje!