Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja
 
4. Memorijal Milan Štefanac-Cavle pripao je malim nogometašima iz Bihaća. U finalu su bili bolji od vršnjaka domaćeg Slunja, rezultatom 3:0. Pehar za treće mjesto odlazi u Duga Resu, dok su četvrti igrači ŠN Lav iz Velike Kladuše.
 

Povodom DANA NEOVISNOSTI RH položit će se vijenci i zapaliti svijeće na spomen obilježju poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata

 dana 24. 06. 2022., petak, u 15:00 sati u gradskom parku (Trg dr. Franje Tuđmana)

 

 Zahvalimo se, pomolimo i poklonimo poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, kao i svim žrtvama koje su tijekom hrvatske povijesti dale svoj život za domovinu.

 

Sukladno odredbama članka 10. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13 i 85/15) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu prijedloga Programa dodjele potpora poduzetništvu u 2022. godini na području Grada Slunja.

Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu prijedloga davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga od 15. 06. 2022. do 21. 06. 2022. godine.

Molimo sve zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni nacrt prijedloga Programa koriste isključivo OBRAZAC i dostave ga na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

Karlovačka županija u suradnji s Turističkom zajednicom grada Biograda na moru organizira predstavljanje proizvođača i njihovih proizvoda s područja Karlovačke županije, na prodajnim štandovima postavljenim u parku pokraj autobusnog kolodvora u Biogradu na moru. Vrijeme održavanja ovog predstavljanja je od 25.-31. srpnja 2022. godine.

Prijave za sudjelovanje izlagača zaprimaju se do 27. 06. 2022. godine putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  (ispuniti prijavnicu).

Cilj ovog predstavljanja je promocija i prodaja kvalitetnih domaćih proizvoda (sira, meda, vina, prerađevina od voća, povrća te drugi poljoprivredni proizvodi) te promoviranje kulturne, turističke i enogastronomske ponude Karlovačke županije, u vrijeme vrhunca turističke sezone u gradu Biogradu na moru. Ovo predstavljanje prodajnog karaktera izvrsna je prilika proizvođačima da svoje proizvode predstave domaćim i stranim turistima.

Jučer je u Slunju proslavljen blagdan Presvetog Trojstva, koji se slavi u našoj župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Slunju.  Misu je predvodio velečasni Stanko Smiljanić uz monsinjora Milu Pecića i velečasnog Marijana Ožuru.

Misno slavlje uveličalo je svojim pjevanjem i predstavljanjem narodne nošnje Kulturno umjetničko društvo Korana Slunj.

Lađevac proslavio svetog Vida, odao počast nevinim žrtvama Drugog svjetskog rata komemoracijom u Šajfarovom gaju, molitvom na svetoj misi u crkvi sv. Jurja te su posebnu počast odali Lađevčani svojim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, mještanima i civilima, kojima su u centru Lađevca podigli spomenik. Na svečanosti  otkrivanja spomen ploče sudjelovali su brojni gosti, među kojima je bila izaslanica potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, gđa. Ivona Paltrinieri, ravnateljica uprave za zatočene i nestale, uz gradonačelnicu Mirjanu Puškarić, koja je bila i izaslanica županice Karlovačke županije i obitelji žrtava i udruga iz Domovinskog rata te Mjesnog odbora Lađevac, koji su se poklonili žrtvama te položili vijence i zapalili svijeće.

U Osnovnoj školi Slunj održana je Smotra učeničkih zadruga škola sa Karlovačke županije. Ovogodišnja natjecateljska tema je "zrcalo". Pored tematskih predmeta, koje su vrijedne ručice izradile, mogli smo vidjeti pregršt kreativnih uradaka.

U kontaktu s voditeljima i učiteljima, gradonačelnica Mirjana Puškarić, dogovorila je mogućnost da se ove zadruge predstave na nekim budućim manifestacijama koje se planiraju organizirati u našem gradu.

Projekt Excover provodi se u sklopu Interreg Italy-Croatia projekta, a nositelj je Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije. Njime je obuhvaćen i naš stari grad Slovin. Provoditelji ovog pilot projekta obišli su stare gradove Karlovačke županije, tako i stari grad Slunj, kako bi utvrdili trenutno činjenično stanje, koje će služiti kao podloga za projekte koji će se pripremati u ovom području. 

Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13, 85/15) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu prijedloga Pravilnik o izmjenama Pravilnika o načinu ostvarivanja         prednosti  pri upisu djece u Dječji vrtić Slunj.

Pozivamo zainteresirane da se uključe u izradu prijedloga Pravilnika davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 20.06.2022. godine. Molimo zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga koriste isključivo OBRAZAC i dostave ga na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Nacrt Pravilnika o izmjenama Pravilnika o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Slunj

Obrazac

Izvješće

 

KLASA: 013-02/22-01/13

URBROJ: 2133-04-03/01-22-1

 

Dođite, svi zajedno se poklonimo, pomolimo i odajmo počast žrtvama lađevačkog kraja!
16,00 Komemoracija za nevine civilne žrtve u Šajfarovom gaju
17,00 Sveta misa u Crkvi sv. Jurja u Lađevcu
18,00 Svečano otkrivanje spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, mještanima civilima Domovinskog rata Župe Lađevac, kod Kapelice u Lađevcu