Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

Nakon što su Ujedinjeni narodi 3. prosinca proglasili Međunarodnim danom osoba s invaliditetom, Komisija za ljudska prava, u rezoluciji od 5. ožujka 1993. godine, pozvala je zemlje članice da ističu obilježavanje tog datuma kako bi se postigla jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanju osoba s invaliditetom u društvu. 

Prepoznajući napore koje djelatnici našeg Doma zdravlja ulažu u skrb o pacijentima, na izuzetno velikom terenu, a poglavito prepoznajući napore koje ulažu u ovo pandemijsko vrijeme, na njihovom radnom mjestu posjetila ih je gradonačelnica Mirjana Puškarić sa suradnicima iz Crvenog križa i DVD-a, u pratnji velečasnog Mile Pecića, kako bi im izrazila zahvalu na požrtvovnosti i predanosti. Prilikom posjete, u Domu zdravlja zatekli smo veliki broj ljudi, koji su došli na cijepljenje, jer srijedom se cijepi bez najave. Prema podacima od prošle srijede, na cijepljenje bez najave došlo je oko 100 osoba, a pretpostavlja se i da će danas biti takva brojka. Pored srijede, cijepljenje se vrši uz najavu i drugim danima u svim ordinacijama opće prakse. Također su prilagođena i testiranja u ranim jutarnjim satima i po potrebama pacijenata. Gradonačelnica Mirjana Puškarić izrekla im je zahvalu za sve što čine za naše građane te im uručila simbolične darove u znak zahvalnosti, dok je ravnateljica Doma zdravlja Slunj iskreno zahvalila na posjeti i upućenoj podršci.

Advent je već otvorio svoja vrata u našem malom gradu, božićni ukrasi rese naš park i ulice, upaljena je prva adventska svijeća. Predstoje nam zanimljivi programi, poglavito za djecu: predstave, glazbene točke, doček Nove godine i za male i za velike, a posebno veseli što će i kino zasjati u svom sjaju i uveseliti kino predstavama.
Turistička zajednica Grada Slunja objaviti će uskoro detaljan program Adventa u Slunju

Najkompleksniji radovi na izgradnji novog mosta preko rijeke Korane i rekonstrukciji mosta sv. Ivana u  Rastokama napokon su dovršeni.

Rasponska konstrukcija novog mosta preko rijeke Korane postavljena je u cijelosti i u tijeku je postavljanje hodne površine.

Na mostu sv. Ivana postavljene su nosive i završne grede kolničke konstrukcije i u tijeku je postavljenja ograde. 

Ukoliko vrijeme dopusti, pješačka komunikacija između Gornjih i Donjih Rastoka  trebala bi biti ponovno  uspostavljena do kraja ove godine.   

Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13 i 85/15) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada Slunja za 2021. godinu.
Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada Slunja za 2021. godinu davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 05. 12. 2021. godine.
Molimo sve zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni nacrt Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada Slunja za 2021. godinu koriste isključivo OBRAZAC i dostave ga na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

Nacrt Odluke o izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada Slunja za 2021. godinu.

Obrazac

Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13, 85/15) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu prijedloga Odluke o dopuni Odluke o komunalnom redu.

Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu prijedloga Odluke o dopuni Odluke o komunalnom redu davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 02. 12. 2021. godine.

PRIJEDLOG LISTE ZA DODJELU STIPENDIJA U ŠK./AKAD. GOD. 2021./2022. I IZVJEŠĆE O REZULTATIMA NATJEČAJA ZA DODJELU STIPENDIJA ZA ŠK./AKAD. GOD. 2021./2022. i 

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima na području Grada Slunja za školsku/akademsku godinu 2021./2022. bio je otvoren od 25. listopada do 09. studenog 2021. godine. Na natječaj je pristiglo ukupno 13 prijava, od čega 5 za učeničku stipendiju i to 3 na  listu za darovitost i 2 na listu učenika slabijeg imovnog stanja te 8 za studentsku stipendiju i to na listu studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja 3 prijave i na listu za darovitost 5 prijava (na listu studenata slabijeg imovnog stanja nije pristigla niti jedna prijava).

Sukladno Odluci o broju i visini stipendija Grad Slunj dodjeljuje ukupno 4 stipendije za učenike i 4 stipendije za studente i to 2 za darovite učenike i 2 za učenike slabijeg socijalnog statusa te 2 stipendije za studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja, 1 stipendija za darovite studente i 1 stipendija za studente slabijeg imovnog stanja.

Nakon formalne provjere dostavljenih zahtjeva, Povjerenstvo za dodjelu stipendija učenicima i studentima utvrdilo je da 4 studenta ne udovoljavaju općim uvjetima Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata na području Grada Slunja („Glasnik Karlovačke županije“ br. 23/02, 31/03, 38/05 i 39/09)., zbog prelaska cenzusa za primanja po članu obitelji ili su kandidati 1. godine studija, a prijavili su se na listu za darovite. 

Zbog nedostatka prijava studenata na listi slabijeg imovnog stanja, a zatim i prijava studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja koje nisu udovoljavale uvjetima natječaja, Povjerenstvo je odobrilo još 1 stipendiju na listi za darovite studente (ukupno 2). 

Kandidati koji su udovoljili uvjetima Pravilnika, ali su bodovno su ispod crte, nisu iskazani u Prijedlogu liste za dodjelu stipendija, kao niti kandidati koji nisu udovoljili uvjetima.

U Prijedlogu liste iskazani su oni učenici i studenti koji su udovoljili uvjetima natječaja i bodovno se nalaze na prva dva mjesta po prioritetnim listama.

PRIJEDLOG LISTE ZA DODJELU STIPENDIJA U ŠK./AKAD. GOD. 2021./2022.

Sukladno odredbama članka 10.  Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13 i 85/15) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu prijedloga Plana upravljanja imovinom Grada Slunja za 2022. godinu. Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu prijedloga Plana davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 05.12.2021.godine.

Molimo sve zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni Nacrt prijedloga koriste isključivo OBRAZAC i dostave ga nae- mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

 Nacrt prijedloga Plana upravljanja imovinom Grada Slunja za 2022. godinu

 Obrazac 

 Izvješće

Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13 i 85/15) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Programa javnih potreba u sportu Grada Slunja za 2022. godinu.
Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu Programa javnih potreba u sportu Grada Slunja za 2022. godinu davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 29. 11. 2021. godine.
Molimo sve zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni nacrt Programa javnih potreba u sportu Grada Slunja za 2022. godinu koriste isključivo OBRAZAC i dostave ga na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

Nacrt Programa javnih potreba u sportu Grada Slunja za 2022. godinu

Obrazac

Sukladno odredbama članka 10. i 11. Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu Socijalnog programa Grada Slunja za 2022. g.
Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu Socijalnog programa Grada Slunja za 2022. g. davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 29. 11. 2021. godine.
Molimo sve zainteresirane da za dostavu mišljenja, primjedbi i prijedloga na objavljeni nacrt Socijalnog programa Grada Slunja za 2022. koriste isključivo OBRAZAC i dostave ga na mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara.

Nacrt Socijalnog programa Grada Slunja za 2022. godinu.

Obrazac