Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

S tugom javljamo da nas je napustio gosp. Branimir Štrbenac

Gosp. Štrbenac za života je obnašao niz odgovornih dužnosti. U razdoblju od kraja 70-tih do početka 90-tih godina 20. st. bio je predsjednik Skupštine i  Izvršnog Vijeća Općine Slunj, te predsjednik  zajednice Općina Karlovac. Nakon Domovinskog rata, u razdoblju od listopada 1995. do kraja 2003. godine obnašao je dužnost Direktora Društva Komunalac d.o.o. s koje je otišao u mirovinu.

Sprovodni obred biti će 29.12. 2021. na groblju u Slunju, s početkom u 14 sati. Izražavamo sućut obitelji, rodbini, prijateljima! Grad Slunj

Pjevačka skupina "Lovor" priredila je predivan koncert Božićnih pjesama, kojim su, uz goste VA "Klek" iz Ogulina, oduševili publiku. Koncertom je ravnao maestro Joško Ćaleta, koji sa obadvije pjevačke skupine uvježbava, ali i uređuje tradicionalne pučke napjeve.

I ove godine Grad Slunj je dodijelio 4 učeničke i 4 studentske stipendije učenicima i studentima s području grada Slunja. Gradonačelnica je primila ovogodišnje dobitnike stipendije, uručila im prigodne poklone i poželjela im ugodne blagdane i školske praznike, a u razgovoru s njima dotakla se budućih aktivnosti, koje se planiraju provoditi u našem gradu, a u kojima vidi angažman mladih, kako u davanju prijedloga, tako i sudjelovanju u istima, npr. informatičke radionice, sportske igraonice, radionice urbanog šumarstva i sl.

Pridružite nam se u ponedjeljak, 27.12.2021. godine u 18:00 sati u galeriji Pučkog otvorenog učilišta Slunj na otvorenju izložbe fotografija. Fotografije su nastale na ovogodišnjem Fotografskom susretu „Nikola Živčić“ na lokacijama u Rastokama, na Moćanovom mostu, na Trgu Zrinskih i Frankopana, na Starom gradu, te uz obale rijeke Slunjčice. U snimanju su sudjelovali modeli, dva člana Povijesne postrojbe Grada Slunja – počasne straže i dvije članice KUD-a Korana.
Izložbu je moguće pogledati svaki radni dan u vremenu 7-15 h u prostoru galerije Pučkog otvorenog učilišta Slunj, Trg dr. Franje Tuđman 9.

Na zamolbu Grada Duga Rese, objavljujemo vijest u kojoj se obavještavaju zainteresirani poduzetnici s područja Karlovačke županije da je na web stranici Grada Duge Rese (www.dugaresa.hr) objavljen javni natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora Poduzetničkog inkubatora Grada Duge Rese koji se nalazi u prostoru Srednje škole Duga Resa, na adresi, Jozefinska cesta kbr. 27.

Sukladno odredbama članka 10.  Zakona o pravu na pristup informacijama („Narodne novine“ 25/13 i 85/15) Grad Slunj provodi savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o nacrtu prijedloga Odluke o dopuni Odluke o komunalnim djelatnostima na području Grada Slunja.

Pozivamo zainteresiranu i stručnu javnost da se uključi u izradu prijedloga Odluke davanjem svojih mišljenja, primjedbi i prijedloga najkasnije do 10.01.2022.godine.

Hrvatska vatrogasna zajednica kao krovna organizacija hrvatskog vatrogastva u više od 14 desetljeća svojeg postojanja mijenjala je ustrojstvo, nazive i čelništvo, ali nikada nije promijenila svoj glavni cilj – a to je briga za vatrogastvo i, u konačnici, za sigurnost građana. Hrvatska vatrogasna zajednica danas je središnji državni ured nadležan za vatrogastvo koji čini jedan od najbitnijih elemenata sustava Domovinske sigurnosti. Glavna snaga vatrogastva je 32.765 dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasca te vatrogaskinja koji djeluju u 1801 dobrovoljnom vatrogasnom društvu i 76 javnih vatrogasnih postrojbi. Ove snage prosječno godišnje odrade oko 30 000 intervencija, od požara objekata i otvorenog prostora do svih vrsta spašavanja, akcidenata s opasnim tvarima i drugih intervencija. Naši vatrogasci jučer su održali vježbu sa HEP-om.