Dobrodošli na službene stranice Grada Slunja

Jučer je održan sastanak sa predsjednikom Mačevalačkog saveza Hrvatske, Antoniom Trcinom, koji je na inicijativu Grad Slunja da se u Slunju aktivnije i više prezentira lik i djelo Milana Neralića, Slunjanina, koji je 1900. u Parizu na Olimpijskim igrama osvojio brončanu medalju u mačevanju, istu i prihvatio i iskazao interes za sudjelovanjem u obilježavanju Neralićevih dana. Slijedom dogovora, već će se u veljači, uz godišnjice rođenja i smrti slavnog olimpijca održati niz aktivnosti, također i u lipnju, uz godišnjicu primitka olimpijskog odličja. Dogovori su išli i u pravcu organizacije Prvenstva Hrvatske u mačevanju u Slunju, što bi itekako podiglo na višu razinu i ovu vrstu sporta i turističku ponudu Grada Slunja.

Ovaj vikend je u Slunju započelo s radom kino u sklopu Pučkog otvorenog učilišta Slunj. Uz pridržavanje svih epidemioloških mjera građani su imali priliku pogledati dva filma „Ništa od Božića ove godine“ i „Jahač zmaja“. Ni ovaj put nije izostala tradicija da se u Slunju premijerno prikazuju filmovi, naime upravo je ovaj vikend bio premijerni vikend prikazivanja „Jahača zmaja“. Zbog velikog interesa najmlađih građana dječji film prikazan je u dva termina, a najmlađe su dočekale kokice i baloni kao iznenađenje.

U Gradskoj vijećnici Grada Slunja održan je sastanak suradnje između Karlovačke i Ličko Senjske županije, na kojem su sudjelovali županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin sa suradnicima, župan Ličko Senjske županije Ernest Petry i gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić sa suradnicima. Između ostalog, dogovorena je intenzivnija suradnja dviju susjednih županija radi zajedničke suradnje u pripremi investicijskih projekata financiranih sredstvima Europske unije i resornih ministarstava.

Gradonačelnica Grada Slunja Mirjana Puškarić održala sastanak u Glazbenoj školi Karlovac sa ravnateljicom Snježanom Mrljak o mogućnostima početka rada Male glazbene škole u Slunju tijekom 2022. godine te osnivanja Područnog odjela Osnove glazbene škole Karlovac u Slunju tijekom 2023. godine. Uz ishodovanje potrebnih odobrenja, Mala glazbena škola u Slunju trebala bi startati već u prvoj polovici 2022., pod vodstvom mladog magistra muzike Tomislava Božičevića.